Nanda & Suus

Twee gepassioneerde geboortefotografen

 

Soms vallen er puzzelstukjes in elkaar. Zo ook bij ons. We wonen bij elkaar om de hoek, dezelfde passie, dezelfde fotografiestijl, kindjes die goed met elkaar op kunnen schieten en samen ontzettend veel lachen! Via social media hebben wij interesse bij elkaar gewekt en zijn wij in contact gekomen.

Door elkaar beter te leren kennen zijn we erachter gekomen dat wij hetzelfde willen voor aanstaande ouders: de meest pure en overweldigende momenten voor altijd vast leggen en deze herinneringen vereeuwigen.

 

Samen willen wij een geboorteverhaal vertellen. Vertellen via beeld. Niets is puurder dan dat. Wij zijn er voor jullie om enkel de bevalling vast te leggen, maar leggen ook graag jullie weg hier naar toe vast. De weg naar het papa en mama worden.

Zo bieden wij ook complete pakketten aan vanaf het zwanger willen worden/net zwanger zijn tot de newbornshoot bij jullie thuis.

 

Onze stijl is te omschrijven als helder, licht met weinig contrast. Privacy staat bij ons voorop en zullen jullie altijd in jullie waarde laten. Wij zijn alleen op de achtergrond aanwezig zodat jullie je kunnen focussen op dat wat er dat moment gebeurt.

Wij volgen een aantal keren per jaar een workshop omtrent geboortefotografie om zo onze kennis op peil te houden.

 

Doordat wij als een team samenwerken kunnen wij garanderen dat er altijd een geboortefotograaf aanwezig is bij de bevalling. Wij komen samen naar het kennismakingsgesprek zodat jullie ons beide leren kennen. Daarna hebben wij afwisselend dienst. Mochten we onverhoopt door calamiteiten beide niet kunnen, dan hebben wij vaste back-up fotografen die ons kunnen overnemen. Tijdens het kennismakingsgesprek zullen wij dit benoemen.  

 

Wij hopen dat wij jullie mogen helpen om jullie meest mooie moment als een herinnering te maken!

Nanda 

Hi, ik ben Nanda en ik ben 34 jaar. Ik woon in Oranjewoud met mijn partner Theo en onze zoontjes Jasper (2018) en Julian (2020).

 

Toen ik voor het eerst mama werd, heeft de geboorte een enorme impact op mij gehad. Jasper is met spoed geboren via een keizersnede, ikzelf was enorm ziek. Ik had geen geboortefotograaf van te voren geregeld, maar gelukkig was er een verpleegkundige die met mijn camera foto’s heeft gemaakt. Ik ben haar tot op de dag van vandaag dankbaar voor deze foto’s. Het heeft mijn verhaal compleet gemaakt. Daarnaast heeft het mij ook geholpen bij de verwerking van alles.

 

Ik wil ook het geboorteverhaal voor andere mensen vastleggen. De geboorte is zoiets overweldigends, je krijgt op dat moment je meest waardevolle bezit: jullie kindje! Een herinnering om nooit meer te willen vergeten.

 

Zes jaar geleden ben ik begonnen met professioneel fotograferen. Eerst vrienden en bekenden en al snel heb ik dit uitgebreid. Niet alleen geboortefotografie behoort tot mijn portfolio, ook trouwfotografie. 

Tijdens mijn reportages ben ik niet alleen op zoek gegaan naar de mooiste foto, maar ik wilde vooral ook het verhaal van de mensen op de foto weten. Door mijn opleiding sociaal pedagogische hulpverlening vind ik het fijn om mensen te leren kennen, mensen te laten zijn wie ze zijn en dit op beeld vast te leggen. Een bijzonder verhaal van bijzondere momenten vertellen.

 

Wie ben ik?

Ik ben een gedreven persoonlijkheid, ik ga altijd voor de volle 100% (wat soms ook erg vervelend kan zijn) en ik ben een gevoelsmens.

Je kan mij s’nachts wakker maken voor bokkenpootjes en drop en ik hou ontzettend van uit eten gaan. Naast fotograferen besteed ik veel tijd aan mijn gezin, geluk zit bij mij in de kleine momentjes!

 

Liefs, Nanda

PF-1-3.jpg

Suus

Hi, ik ben Suzanne (Suus) en ik ben 34 jaar. Ik ben geboren en opgegroeid in Meppel maar woon sinds 4 jaar in Heerenveen samen met mijn man Jildert en 2 kinderen Nore & Otis. Sinds begin dit jaar ben ik begonnen als fotograaf maar van jongs af werd ik al geconfronteerd met het, op een creatieve manier, vastleggen van beeld. Als dochter van een beeldend kunstenaar (Charles Henri) werd mijn creativiteit vaak geprikkeld. Toen ik op mijn 22e voor 5 maanden naar Zuid Afrika ging en ik samen met mijn vader daar een spiegelreflexcamera voor aanschafte, ontstond mijn liefde voor fotografie. Sindsdien is het een onderdeel van mijn leven en hebben al heel wat vriendinnen, kinderen en familie voor mijn lens gestaan. Ik had nooit het idee dat ik iets van het kunstzinnige en de creativiteit van mijn vader meegekregen had en dat alles naar mijn talentvolle broertje was gegaan. Maar langzaamaan zie ik toch dat het mij toch niet helemaal overgeslagen heeft. 

 

Toen ik vorig jaar de bevalling van een vriendin mocht vastleggen, maakte ik kennis met een nieuwe passie op fotografie gebied, geboortefotografie. Het zien en vastleggen van één van de meest kwetsbare en emotionele momenten van iemands leven, waarbij ook nieuw leven ontstaat, heeft mij diep geraakt. Bij het uitzoeken en nabewerken van de foto's besefte ik mij dat ik van de geboorte van mijn twee kinderen niet zo'n professioneel document heb. Ik had onmiddellijk spijt, de meest belangrijke gebeurtenis van mijn leven en ik kon er (bijna) niets van terug zien. Dat is dan ook een hele belangrijke reden waarom ik me meer ben gaan focussen op geboortefotografie. En tot nu toe met heel veel plezier!

 

Ook zwangerschapsfotografie, newbornfotografie, trouwfotografie en familiefotografie behoren inmiddels tot mijn portfolio en ook dat is iets waar ik heel veel plezier in heb. Het contact met de mensen en de liefde tussen hen vastleggen blijf ik heel bijzonder vinden om te doen.  Bekenden beschrijven mij als: energiek, positief, enthousiast, open en een beetje gek. Ik vind het heel belangrijk om de mensen die ik voor mijn lens heb een beetje te leren kennen.  Mijn fotografiestijl omschrijven ze als: natuurlijk, intiem, liefdevol, puur en intens.

 

Ik hoop dat ik mijn enthousiasme en creativiteit met jullie mag delen en dat ik binnenkort belangrijke momenten uit jullie levens mag komen vastleggen.

Liefs, Suus

la.vie.geboortefotografie@gmail.com

Tel: 06-45790750

Heerenveen

Heb je vragen, wil je dat ik we terugbellen of wil je gewoon wat aan ons kwijt? Laat het ons weten!

Bedankt voor je bericht! We laten zo snel mogelijk van ons horen! Liefs Nanda & Suus