• Suus & Nanda

Het geboorteverhaal van Rosi

Welkom op de wereld lieve Rosi.

Dit verhaal gaat over de geboorte van Rosi, de dochter van Suus. Een bijzonder verhaal omdat Nanda deze geboorte mocht fotograferen! Wij hebben de geboorte van elkaars kindjes mogen vastleggen, wat een voorrecht.


Rosi is via een geplande inleiding (natuurlijke bevalling) geboren in bad in het ziekenhuis. Alles begon al halverwege de zwangerschap van Suus: zwangerschapsdiabetes.

Hierdoor was het voor ons al vrij snel duidelijk, Rosi zal de rond 38 weken geboren worden. Maar ook in het ziekenhuis en dat was niet helemaal gepland. Suus had een thuis(bad)bevalling in haar gedachten. Maar zoals we zelf zo vaak tegen komen, niets is te voorspellen al is de wens nog zo groot. De gezondheid van Suus en Rosi staat voorop!


Omdat Rosi met 38 weken geboren moest worden, was er een maximale datum vastgelegd voor de inleiding. En zo leuk, dit is gepland op de geboortedag van Suus zelf! Nog steeds geen garantie dat dit zou lukken, maar stiekem zou dit wel fantastisch zijn! En ja hoor, dit is ook gelukt!


De dagen naar de geplande inleiding toe waren voor mij (Nanda) spannend. Hoe gaaf is het om deze geboorte vast te mogen leggen! Een geboorte van een collega, maar tevens ook goede vriendin. Ik wil de mooiste plaatjes voor haar maken! Ik blijf continu op mijn telefoon kijken, straks meldt Rosi zich eerder?


De dag van de inleiding (Rosi had zich gelukkig niet eerder gemeld) hadden we intens contact. Suus vol in de weeën, maar gewoon zelf blijven appen hoor! Het duurde en duurde maar, ontsluiting ging langzaam…

Vanaf 7 uur s’ochtends stond ik op scherp, kon nergens op focussen of doen, want ik wil dit moment niet missen! Dit gaat me niet gebeuren!


Later op de dag (vanaf 15 uur) werd het contact zelf met Suus minder, voor mij een teken dat er schot in zat. En ja hoor, rond 16.30 uur kreeg ik toch het appje van Jildert: Suus geeft aan dat je deze kant wel op mag komen.

Eenmaal Suus in bad gevonden, zie je daar je toch een powervrouw! Ze vangt haar weeën goed op en geeft dan aan dat het al zover is! Ze wil gaan persen en krijgt ook toestemming. Dit moment ging zo snel dat er geen tijd meer was om uit bad te komen. En om 17.30 uur is daar prachtige Rosi geboren.


Overrompeld, ontdaan, verbazingwekkend! Het is haar gelukt en ooohhh wat heb ik een prachtig verhaal mogen vastleggen!3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven